Onze producten

Er zijn duizenden hulpmiddelen op de markt en dat is natuurlijk heel handig. Soms hebben we echter te maken met een bijzondere wens of situatie waarbij de reeds bestaande hulpmiddelen niet afdoende zijn voor de cliënt in kwestie. 

Om in deze gevallen toch tegemoet te komen, zijn wij in staat om als ergotherapiepraktijk ook zelf hulpmiddelen te ontwerpen en te produceren. Hieronder zie je een paar voorbeelden van de door ons gemaakte hulpmiddelen. 


Het Cognitieve Educatie Pakket (CEP)

 

 

Dit educatiepakket is ontwikkeld door K. van Kessel en bevat educatie materiaal over diverse onderwerpen op het gebied van cognitie. Als iemand hersenletsel heeft kan het voorkomen dat hij/zij daardoor belemmeringen ervaart in het dagelijks leven. Dit kunnen geheugenproblemen zijn, aandachtsstoornissen, handelingsproblemen of een beperkt ziekte-inzicht. Een goede behandeling begint met het creëren van inzicht. Wat is er nu precies aan de hand in de hersenen na bijvoorbeeld een herseninfarct of na een ongeluk. 

Hoe kunnen we die beperkingen die iemand ervaart in zijn dagelijks leven (bijvoorbeeld overprikkeling of moeite met concentreren op bepaalde taken) verklaren, maar ook aanpakken zodat iemand weer kan doen wat hij/zij belangrijk vindt?

Dit pakket heeft op ieder onderwerp een simpele, logische uitleg aan de hand van cartoons en systeemkaarten. 

 

En dat in een super handig meeneembaar tasje. 

 

Dit product is ontwikkeld tijdens de cursus Cognitieve Revalidatie van de Ergo Academie. 


Viva la Rita - oordecubituskussen

 

Gemaakt voor een cliënt met doorligplekken aan het oor. Oor moest volledig vrij worden gehouden van druk. Vandaar dit ontwerp met een gat erin. De vulling is een hoogwaardig, drukverdelend materiaal. 

Kussensloop kan het kussen af worden gehaald en zowel kussen als kussensloop zijn wasbaar in de wasmachine. 

 


Stay Still - Vasthoudhulp voor in de keuken

 

Gemaakt voor een cliënt met een schouderamputatie met de wens om zelfstandig haar pannen en potten af te kunnen wassen, eieren te klutsen en pannenkoekenbeslag te maken. 

Dit hulpmiddel fixeert potten, pannen en bekers door het antislipelastiek. Hierdoor kan de cliënt, eenhandig, haar pannen afwassen, afdrogen en een ei klutsen.

 

Er zit ook een handvat in om het product makkelijk op te bergen.

Contact

Algemeen praktijknummer     

0316 - 44 10 44 

 

info@ergotherapievalenti.nl

Praktijklocatie

Hazeland 19              

6931 KA Westervoort