Ergotherapie bij COVID-19

Het welbekende virus zorgt in sommige gevallen voor vervelende restverschijnselen zoals bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, benauwdheid, cogntieve problemen zoals concentratieproblemen of overprikkeling, 'brain fog' of andere lichamelijke verschijnselen. 

Veel ex-covid patienten zijn bij een fysiotherapeut in behandeling geweest maar toch blijven de klachten soms aanhouden. 

Binnen de ergotherapie maken we behandelplannen op maat. We kijken wat bij iemand zijn of haar leven en wensen past. Samen kijken we wat werkt en wat niet en stellen ons plan bij. 

We kunnen onder andere ondersteunen en adviseren bij het verminderen van de vermoeidheid, maar ook in het hervatten van werkzaamheden of zelfs het begeleiden in een ziektewet- of UWV traject. 

Tevens hebben bij instrumenten om de cognitie te testen en coping strategieën (foefjes) te vinden die passen bij de persoon om zo hinderlijke 'beperkingen' in het dagelijks leven op te vangen. 

 

COVID HERSTELZORG

Ook de ergotherapie heeft de mogelijkheid om COVID-herstelzorg codes in te zetten. Dit houdt in dat als u COVID heeft gehad u een verwijzing van uw huisarts kunt krijgen zodat u, naast uw reguliere uren ergotherapie, ook 10 uur herstelzorg heeft. Indien u na 10 uur nog niet uitbehandeld bent, kunt u een verlenging aanvragen bij uw huisarts waardoor u nogmaals 10 uur ergotherapie herstelzorg krijgt. Deze regeling geldt tot 1 Augustus 2022.

Heeft u hier vragen over? Bel gerust.


Wat is ergotherapie?

U kunt bij ons o.a. terecht voor het:

 

Verminderen van (chronische) pijnklachten


 

Verminderen van (chronische) vermoeidheidsklachten


 

Verbeteren van de functies van de arm, pols en hand


 

Verbeteren van de mobiliteit en zelfstandigheid


 

Leren omgaan met een scootmobiel, (elektrische) fiets of rolstoel


 

Comfortabel kunnen zitten en liggen 


 

Verminderen van algehele ouderdomsklachten en ondersteuning van gewrichten


 

Verbeteren van hersenfuncties en geheugen (bijv. bij niet aangeboren hersenletsel)


 

Voorkomen van een val (valpreventie)


 

Advies, hulp en begeleiding bij de aanvraag van woningaanpassingen en/of voorzieningen


 

Arbeidsre-integratie, arbeidsgerelateerd klachten (ergonomie) of begeleiding bij letselschadeErgotherapie is een paramedisch beroep dat zich vooral richt op de activiteiten die mensen in hun dagelijks leven doen of willen doen. Dit kan bijvoorbeeld uw werk of hobby zijn, maar ook het huishouden doen, toiletgang, koffie zetten, eten koken, strijken, fietsen, comfortabel kunnen liggen en zitten, in en uit bed komen en uzelf kunnen wassen en aankleden. Wellicht kosten deze activiteiten u wel veel energie en bent u snel vermoeid. Een ergotherapeut kan u en uw naasten helpen en adviseren over mogelijkheden om de belemmeringen die u ervaart te verminderen of zelfs te verhelpen. Er is ook veel aandacht voor eventuele mantelzorgers en naasten.

 

Ook kan het zo zijn dat u recent bent geopereerd of thuis bent van een revalidatieperiode. In deze situaties geven we advies en begeleiding over welke eventuele aanpassingen en hulpmiddelen voor u een meerwaarde kunnen hebben. We hebben zelf veel hulpmiddelen beschikbaar die u kosteloos mag uitproberen en begeleiden u bij het regelen van grotere hulpmiddelen of voorzieningen (of vergoedingen daarvan) indien u deze nodig heeft. 

Heeft u vragen?

Twijfelt u of staat uw wens hier niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeelden van ons werk:

Klik op de foto zodat deze groter wordt.

Contact

Regio Duiven         

0316 - 44 10 44 

Regio Apeldoorn   

055 - 220 0000

 

info@ergotherapievalenti.nl

Hoofdlocatie Westervoort

Hazeland 19              

6931 KA Westervoort  

Locatie Duiven

Spoorallee 26

6921 HZ Duiven